Wat is Goud

Op de vraag wat is goud is een heel eenvoudig en een meer uitgebreid antwoord mogelijk. Zo is het mogelijk om te spreken over het metaal zelf, maar is het natuurlijk veel interessanter om het te hebben over de verschillende mogelijkheden die er bestaan voor mensen die het edelmetaal in hun bezit hebben. Zo kan men de vraag wat is goud op twee verschillende manieren beantwoorden en is het heel leuk om te kijken naar de antwoorden op de meest brede vraag van de twee. De minder brede vraag kan namelijk beantwoord worden met een kort verhaal over het edelmetaal dat een grote waarde kent. Wat is goud is echter een stuk breder wanneer men het gaat hebben over de verschillende mogelijkheden die er bestaan met betrekking tot het doen van een investering. In dat geval kan het namelijk ineens gaan over allerlei verschillende producten van goud, die goed geschikt zijn als investering. Mensen die graag investeren zullen ‘wat is goud’ dan ook op een totaal andere manier beantwoorden. Ze zullen het dan hebben over de investeringen die ze hebben gedaan in dit goud of in andere edelmetalen. Men spreekt daarbij waarschijnlijk vooral over de voor- en nadelen van investeringen in deze edelmetalen. ‘Wat is goud’ is daarbij in principe een stuk interessanter dan bijvoorbeeld de vragen over zilver of palladium, aangezien er veel te vertellen valt over het goud en het heel verstandig is om hier wat vanaf te weten wat er een groot kapitaal beschikbaar komt en men daar een doel voor wil zoeken. Wanneer men een goed antwoord op de vraag ‘wat is goud’ kan geven is het namelijk mogelijk om hier geld mee te gaan verdienen en er op die manier voor te zorgen dat het niet nodig is om er hard voor te werken of op een andere manier mee bezig te zijn. Op de vraag ‘wat is goud’ zullen de meeste mensen dus antwoorden met een verhaal over investeringen. Dit is echter iets wat pas een aantal tientallen jaren echt populair is. Op de vraag ‘wat is goud’ kan ook meer specifiek geantwoord worden, wanneer men het gaat hebben over de vrijstelling van btw. Het is namelijk het enige edelmetaal waarbij het niet nodig is om btw over de baren en munten te betalen, zodat deze heel voordelig aan te schaffen zijn. Op de vraag ‘wat is goud’ kan men daarnaast antwoorden met een verhaal over de gouden munten. Er bestaan namelijk veel gouden munten. Deze zijn op een zeer mooie manier vormgegeven, maar bieden daarnaast natuurlijk ook de mogelijkheid om geld te investeren en er op die manier zelf een stuk beter van te worden. Tenslotte kan men beginnen over de goudbaren wanneer de vraag ‘wat is goud’ wordt gesteld. In dat geval gaat het om de echte investeerders die over het algemeen grote sommen geld in het goud steken om er ook veel geld mee te kunnen verdienen.

Investeringen

Om de vraag ‘wat is goud’ te beantwoorden met een verhaal over investeringen is het natuurlijk van belang om goed te weten wat deze investeringen nu eigenlijk inhouden. Zo is het slim om te weten dat het goud voor een bepaald bedrag aangekocht wordt. Vervolgens wordt het in het bezit gehouden om het na een tijdje weer met winst te voorkomen. Op de vraag ‘wat is goud’ kan men in dat geval antwoorden met iets als ‘een middel om meer geld mee te verdienen’. Hierbij is het niet nodig om er veel naar om te kijken, aangezien het alleen maar bewaard dient te worden. Op de vraag ‘wat is goud’ kan men dan ook antwoorden met een verhaal over de eenvoud van de investering. Er bestaat haast geen andere investering die zo eenvoudig in elkaar zit, dat het voldoende is om gewoon te wachten op het rendement. ‘Wat is goud’ kan om die reden dan ook op een heel prettige manier beantwoord worden door mensen die al beleggingen hebben in het goud en daar geld mee verdienen. Zij weten hoe gemakkelijk dit gaat en willen over het algemeen niet snel meer van het goud af dat ze bij elkaar hebben gekocht of gespaard.

Vrij van BTW

‘Wat is goud’ kan daarnaast beantwoord worden met een verhaal over de btw. Het is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld zilver, namelijk een edelmetaal waarbij men bij de aankoop geen btw hoeft te betalen. Dit komt door het feit dat de overheid ervan overtuigd is dat het goud wordt gebruikt als investering. De vraag ‘wat is goud’ kan om die reden dan ook beantwoord worden met een verhaal over de mogelijkheid om een edelmetaal aan te schaffen als investering en er op die manier snel een netto rendement mee te kunnen gaan maken.

Gouden munten

Op de vraag ‘wat is goud’ kan men daarnaast natuurlijk antwoorden met de gouden munten die er bestaan. Er zijn veel gouden munten beschikbaar en het is daarom goed mogelijk om deze te verzamelen. Ze kunnen echter ook gewoon worden gebruikt om een investering te doen en op die manier geld te gaan verdienen aan het goud. Het mooie van de vraag ‘wat is goud’ is dat deze kan worden beantwoord met een aantal verschillende antwoorden, waarbij vooral de verzamelaars en de kleinere investeerders kiezen voor de gouden munten. Zij kunnen op die manier namelijk een mooie collectie opbouwen of een kleinere investering doen.

Goudbaren

Op de vraag ‘wat is goud’ zullen de grote investeerders juist antwoorden met de goudbaren die er te koop zijn. Deze bieden hen namelijk de mogelijkheid om een grote hoeveelheid geld om te zetten in goud. Ze kunnen zo niet alleen zorgen voor een hoop zekerheid, maar aan de andere kant ook nog eens een mooie winst maken. De goudbaren leveren bij een mooie stijging van de goudprijs namelijk een mooi rendement op. De vraag ‘wat is goud’ kan dus op een aantal verschillende manieren van een antwoord worden voorzien, maar dit is eigenlijk altijd een zee positief verhaal.